مزرعه حیوانات

معرفی کتاب از: جواد یوسفی

 

مزرعه حیوانات

نویسنده: جورج اورول

مترجم: صالح حسینی و معصومه نبی‌زاده

تهران، انتشارات دوستان

چاپ ششم، ١٣٩٢

 

qaleh heyvanat1

داستان در شبی شروع می‌شود که خوکی به نام میجر پیر، حیوانات را جمع می‌کند و برای آن‌ها از ظلمی سخن می‌گوید که انسان بر حیوانات روا می‌دارد. میجر پیر، حیوانات را به شورش علیه انسان دعوت می‌کند. سپس یک سرود قدیمی به نام «جانوران انگلستان» را به آن‌ها آموزش می‌دهد که بعدها به سرودی انقلابی بین حیوانات مزرعه تبدیل می‌شود. پس از مدتی، حیوانات در پی شورشی، مالک مزرعه به نام آقای جونز را از مزرعه بیرون می‌رانند و خودشان اداره مزرعه را به دست می‌گیرند. پس از این انقلاب حیوانی، خوک‌ها نقش رهبری حیوانات مزرعه را قبضه می‌کنند. در این بین، دو جناح سیاسی بین حیوانات شکل می‌گیرد که رهبری هر جناح با یک خوک است. پس از چندی، بین دو جناح، یک سری توطئه و کودتا انجام می‌گیرد؛ به فرمان رهبر یکی از دو جناح، عده زیادی از حیوانات به جرم همکاری با رهبر جناح مخالف به دست سگ‌ها اعدام می‌شوند. در ادامه داستان، خوک‌ها کم کم تمامی قوانین حیوانات را زیر پا می‌گذارند. خواندن سرود جانوران انگلستان قدغن می‌شود، حیوانات با غذای کم روزانه، مجبور به کار زیاد می‌شوند، در حالی که خوک‌ها فقط فرمانروایی می‌کنند و غذای زیادی می‌خورند.

qaleh heyvanat

مزرعه حیوانات رمانی نوشته جورج اورول است. این رمان در طول جنگ جهانی دوم نوشته و در سال۱۹۵۰ میلادی در انگلستان منتشر شد، ولی در اواخر دهه۱۹۵۰ میلادی به شهرت رسید. جورج اورول که در جریان جنگ داخلی اسپانیا با سیاست‌های حکومت سوسیالیستی شوروی آشنا شده بود و در ضمن از پاک‌سازی‌های خشونت‌آمیز حکومت استالین خشمگین بود، با نگارش این رمان، از استبداد طبقه حاکم شوروی به سختی انتقاد کرد. در این رمان، انقلاب حیوانات مزرعه نماد انقلاب کارگری بر ضد نظام سرمایه‌داری است.

george-orwell

جورج اورول نام مستعار اریک آرتور بلر (زاده۱۹۰۳ – درگذشته۱۹۵۰)، داستان‌نویس، روزنامه‌نگار، منتقد ادبی و شاعر انگلیسی بود که در شهر موتیهاری در ایالت بهار در هندوستان زاده شد. او را بیشتر به دلیل انتشار دو رمان سرشناس و پرفروش «مزرعه (قلعه) حیوانات» و «1984» می‌شناسند. این دو کتاب روی هم، بیشتر از هر دو کتاب دیگری از یک نویسنده قرن بیستمی، فروش داشته‌اند.او را به دلیل نقدهای پرشماری که بر کتاب‌ها می‌نوشت، بهترین وقایع‌نگار فرهنگ و ادب انگلیسی قرن بیستم می‌دانند.

وب‌گاه جورج اورول را در این نشانی بجویید:

http://www.george-orwell.org/

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا
بستن