حضور بیشتر ناشران افغانستانی در نمایشگاه کتاب تهران نیازمند همکاری مسئولان دو کشور است

محمد سرور رجایی فعال فرهنگی و نویسنده اهل افغانستان در گفتگو با خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به برگزاری نمایشگاه کتاب تهران با بیان اینکه خوشبختانه امسال غرفه خانه ادبیات افغانستان را در نمایشگاه کتاب تهران دایر کردیم، اظهارداشت: روی هم رفته 5 غرفه از ناشران افغانستان در سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور داشتند.
وی اضافه کرد: انتشارات تاک، عرفان، احراری، خانه ادبیات افغانستان و غرفه رایزن فرهنگی سفارت افغانستان در تهران در سی‌امین نمایشگاه تهران حضور داشتند که استقبال از کتاب و برنامه‌های افغانستانی نسبت به سال گذشته از کیفیت بالاتری برخوردار بود به صورتی که موفق شدیم بالاترین میزان عرضه‌ را از کتاب‌هایی که از افغانستان ارسال شده بود داشته باشیم.
سرور رجایی اضافه کرد: توانستیم در حاشیه نمایشگاه نشست «روز شعر و داستان افغانستانی» را با حضور شاعران و نویسندگان افغانستانی از شهرهای تهران، اصفهان، قم، مشهد و کاشان برگزار کنیم که با استقبال خوبی همراه شد و همدلی و هم‌پیمانی شاعران افغانستانی و ایرانی را نشان داد.
این نویسنده افغانستانی با بیان اینکه با توجه به نمایشگاه کتاب و اقلام فرهنگی ایران که فروردین ماه امسال در کابل برگزار شد انتظارمان این بود که ناشران بیشتری از داخل افغانستان در نمایشگاه کتاب تهران حضور داشته باشند، تصریح کرد: نمایشگاه کتاب ایران در کابل رویداد خوشایندی بود که از استقبال خوبی هم در داخل افغانستان برخوردار شد و به نظر می‌رسید نمایشگاه کابل زمینه‌ساز حضور بیشتر ناشران داخل افغانستان در تهران باشد که متاسفانه چنین نشد.
این فعال فرهنگی افغانستانی افزود: تنها ناشری که از داخل افغانستان در این نمایشگاه شرکت کرد، انتشارات تاک بود که توانست ارتباط خوبی با مخاطبان ایرانی برقرار کند
سرور رجایی خاطرنشان کرد: تعامل خوبی بین فرهنگیان و نویسندگان ایران و افغانستان شکل گرفته است، اما تنها چیزی که نویسندگان افغانستانی را دچار محدودیت کرده این است که به اندازه توان و هنرمندیشان نمی‏توانند فعالیت کنند، معیشت شغلی‏ مناسبی ندارند و این امر موجب بی‌انگیزگی آنان می‌شود.
نویسنده افغانستانی تاکید کرد: فرهنگیان افغانستان برای انتشار آثارشان از هیچ‌ نهاد ایرانی و افغانستانی حمایت مالی نمی‌شوند و درخواست ما این است که مسئولان فرهنگی ایران و افغانستان در این زمینه فکری کنند تا آنها بتوانند آثار خود را منتشر کنند.
فارسی‌زبانان است، بنابراین هر کتابی که با موضوع ادبیات، فرهنگ و هنر زبان فارسی تولید شود به نفع فارسی زبانان کل جهان خواهد بود.
سرور رجایی در پایان گفت: انتقال نمایشگاه به شهر آفتاب موجب خواهد شد که در سالهای آینده اتفاقات خوبی برای شهر تهران و اهالی کتاب‏خوان تهران رقم بخورد. امیدواریم با تسهیلاتی هم که مسئولان ایرانی و افغانستانی در نظر می‌گیرند، ناشران افغانستانی بیشتری بتوانند در نمایشگاه سال آینده حضور پیدا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا
بستن