تجلیل جایزه جلال آل احمد از نویسنده فقید افغانستانی

نهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد از دکتر محمد اکرم عثمان، داستان‌نویس و پژوهشگر فقید افغانستان به عنوان «خادم زبان فارسی» در مراسم اختتامیه خود تجلیل می‌کند.
به گزارش روابط عمومی بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، همزمان با افزوده شدن بخش ویژه افغانستان و بررسی آثار نویسندگان این کشور در نهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد در دو بخش رمان و داستان کوتاه، هیات علمی جایزه مصمم است تا از مقام ادبی و کوشش‌های درازمدت مرحوم دکتر محمد اکرم عثمان تجلیل کند.
اکرم عثمان که زاده ۱۳۱۶ شهر تاریخی هرات است، دکترای خود را از دانشگاه تهران در رشته حقوق و علوم سیاسی گرفته بود. او سال‌ها گوینده و نویسنده برخی از برنامه‌های ادبی و اجتماعی رادیو و تلویزیون افغانستان بود که بعضی از داستان‌های وی نظیر «مردها را قول است» و «دریاب خان» توسط سینماگران افغانستان به فیلم درآمده است.
مهم‌ترین اثری که می‌شود اکرم عثمان را با آن شناخت، رمان تحسین شده «کوچه ما» است که بلندترین اثر داستانی افغانستان در سال‌های اخیر به شمار می‌رود. او در این رمان، نگاه عمیق و دقیقی به تاریخ معاصر افغانستان دارد و به گفته خودش، طرح آن بیش از دو دهه در ذهن نویسنده جاری بوده است.
مجموعه تلاش‌های محمد اکرم عثمان در حوزه نویسندگی، موجب پایداری و زنده ماندن زبان فارسی در افغانستان شده است.
این نویسنده نامدار افغانستان، علاوه بر نویسندگی، قبلا به عنوان کنسول افغانستان در شهر دوشنبه تاجیکستان و کاردار سفارت افغانستان در تهران نیز فعالیت کرده است. محمد اکرم عثمان در شامگاه پنجشنبه، ۱۱ اوت ۲۰۱۶ (21 مرداد 1395) درگذشت.
نهمین جایزه ادبی جلال آل‌احمد با معرفی برگزیدگان کتاب‌های منتشرشده سال 94 در سه حوزه رمان و داستان بلند، داستان کوتاه و مستندنگاری در عصر 4 دیماه به کار خود پایان خواهد داد. طبق اعلام هیات داوران، بخش نقد ادبی این جایزه، هیچ برگزیده و تقدیری ندارد.
همچنین از میان 9 نامزد بخش ویژه افغانستان در دو حوزه رمان و داستان کوتاه، برندگان و آثار تقدیری این بخش در مراسم پایانی جایزه جلال معرفی خواهند شد.

منبع: بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا
بستن