ارسال ۲۵۰ اثر به دبیرخانه هفتمین جشنواره «قند پارسی»/ ۱۵ دی‌ماه، آغاز داوری نهایی

محمدسرور رجایی به تسنیم خبر داد

ارسال ۲۵۰ اثر به دبیرخانه هفتمین جشنواره «قند پارسی»/ ۱۵ دی‌ماه، آغاز داوری نهایی

خبرگزاری تسنیم: مدیر خانه ادبیات افغانستان از ارسال ۲۵۰ اثر از ۸۰ شاعر و نویسنده افغان به دبیرخانه هفتمین جشنواره «قند پارسی» خبر داد و گفت: در مجموع ۸۰ شاعر و نویسنده آثار خود را ارسال کرده‌اند که داوری نهایی ۱۵ دی ماه آغاز می‌شود.

محمدسرور رجایی مدیر خانه ادبیات افغانستان در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم‌، از ارسال حدود 250 قطعه شعر و داستان از 80 شاعر و نویسنده افغان به دبیرخانه هفتمین جشنواره قند پارسی خبر داد و گفت: البته هنوز تاپایان آذر ماه فرصت باقی است تا علاقه‌مندان آثار خود را به این جشنواره ارسال کنند.

وی ادامه داد:‌ ما اکنون در حال تفکیک آثار شعر و داستان از یکدیگر هستیم تا هفته آینده مرحله نخست داوری‌ آثار را آغاز کنیم‌،  پس از آن آثار راه‌یافته به مرحله دوم داوری‌ها نیز 15 دی‌ماه بررسی شده تا برگزیدگان هفتمین دوره مشخص شوند.

رجایی تصریح کرد: هفتمین دوره جشنواره قند پارسی سوم یا چهارم اسفند‌ ماه در حوزه هنری برگزار می‌شود،‌ افزود: «با توجه به این‌که کمیسیون علمی و فرهنگی سازمان کنفرانس اسلامی، «غزنین» را پایتخت فرهنگی جهان در سال 2013 میلادی اعلام کرده، خانه ادبیات نیز بخش ویژه هفتمین جشنواره «قند پارسی» را به پاسداشت جایگاه فرهنگی و تمدنی شهر باستانی غزنین اختصاص داده است. در همین زمینه، شماری از صاحب‌نظران افغانستانی و ایرانی در بخش یادشده شرکت و سخنرانی می‌کنند».

رجایی با اشاره به بزرگداشت باختری در این جشنواره گفت: واصف باختری، یکی از اثرگذارترین چهره‌های ادبی و علمی افغانستان در پهنه شعر، پژوهش و ترجمه به شمار می‌رود. وی یکی از پاس‌داران برجسته سنت شعر نو پارسی است که امیدواریم با برپایی این جشنواره، این شخصیت ارزش‌مند، جهان پارسی بهتر و بیشتر برای مخاطبان افغانستانی، ایرانی، تاجیکستانی و تمام علاقه‏‌مندان زبان فارسی معرفی شود؛ زیرا آثار فراوان استاد باختری، سرمشقی مناسب برای نسل‌ ادبی ما و نیز کشورهای فارسی‌زبان است. استاد باختری، اندیشمندی فروتن در عرصه فلسفه نیز هست که متأسفانه تاکنون این جنبه از شخصیت ایشان به درستی بررسی نشده است و تلاش داریم در این جشن‌واره، گام مهمی برای این امر برداریم».

مدیر خانه ادبیات افغانستان در پایان افزود: هم‌چون دوره‌های گذشته، بخش چشم‌انداز ادبیات معاصر ایران با حضور شاعران و نویسندگان ایرانی برگزار می‌شود. البته تلاش داریم شماری از فرهنگیان تاجیکستان نیز در این همایش حضور یابند. در کنار برگزاری جشنواره، نمایشگاه پوستر و نقاشی نیز برپا می‌شود.

 

منبع خبر

http://www.tasnimnews.com/Home/Single/222055

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا
بستن