بی‌ترسی

معرفی کتاب از: رسول سیمیا

 bitarsi

بی‌ترسی

نویسنده: محمدرضا کاتب

تهران، ثالث

چاپ اول، 1392

184 صفحه

قیمت: 8500 تومان

 

 

در این رمان، ترس و درد از جمله مفاهیمی هستند که مخاطب درک می‌کند؛ ترس و دردی که در نهایت، پوچی و ناشفاف بودن را در ذهن مخاطب می‌آفریند، تا جایی که گاه گمان می‌کنیم بی‌ترسی، نهایت نقطه‌ای است که نویسنده، ما را آرام به آن می‌رساند و مهم‌تر این‌که این اثر، ویژگی‌های ادبیات پست مدرن را در خود جای داده است.

داستان بی‌ترسی با شرح زندگی فردی شروع می‌شود که در سطور اول رمان می‌گوید هیچ‌گاه نتوانسته است در زندگی برای خود، نامی داشته باشد. او یک روز صبح جلوی آینه با یک «بی‌نام‌کننده» روبه‌رو می‌شود. فردی که با شروع بیان قصه زندگی‌اش برای او مشخص می‌شود که در تمام عمرش با گرفتن نام افراد از آن‌ها و گرفتار کردنشان به مصایب و بیماری‌هایی، آنها را به انواع خودآزاری‌ و دیگرآزاری‌ها دچار کرده است.

داستان با بیان شرح زندگی این «بی‌نام‌کننده» شروع می‌شود و این شرح به سبک بیشتر داستان‌های کاتب، رمان را به فضاهایی سوررئال وارد می‌کند.

mohammad reza kateb

گفتنی است محمدرضا کاتب (زاده ۱۳۴۵، تهران)، کارگردان و نویسنده ایرانی، دانش‌آموخته رشته کارگردانی تلویزیونی است که با نگارش رمان «هیس» شهرت یافت. این کتاب، جایزه برترین رمان سال منقدان و نویسندگان مطبوعات را برد.

کاتب، نویسندگی را از نوجوانی آغاز کرد و آثار اولیه خود را که در جمع داستان‌نویسان مسجد جوادالائمه می‌نوشت، در مجله «کیهان بچه‌ها» چاپ می‌کرد. «اولین قدم»، «شب چراغی در دست»، «قطره‌های بارانی»، «نگاه زرد پاییز»، «ختم ارباب والا»، «جای شما خالی»، «بلاهای زمینی»، «عبور از پیراهن» و «پری در آبگینه» را تنها در دهه ۶۰ به چاپ رسانده است. درون‌مایه کتاب‌های ابتدایی وی، جنگ و مخصوص گروه سنی کودکان است.

«همسایه مسیح»، «دست‌ها پشت گردن»، «فقط به زمین نگاه کنید»، «یک حرف قشنگ‌تر بزن»، «دوشنبه‌های آبی ماه»، «هیس»، «پستی»، «وقت تقصیر» و «آفتاب‌پرست نازنین»، کتاب‌های بعدی او هستند. وی گاهی فیلم‌نامه می‌نویسد و فیلم مستند نیز می‌سازد.

لینک وب‌گاه نویسنده این اثر چنین است:

http://kateb1.blogfa.com/category/14

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا
بستن